NUSRET CÖMERT: SEFERBERLİK ANLAYIŞIYLA ÇALIŞACAĞIM

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert, iş dünyası temsilcilerine “Hatay Yeniden” vizyonunu anlattı.

NUSRET CÖMERT: SEFERBERLİK ANLAYIŞIYLA ÇALIŞACAĞIM

İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert, partisinin İskenderun Belediye Başkan Adayı Nazmi Ceylan ile birlikte İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nı (İTSO) ziyaret etti. İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programda, odanın yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri ile İskenderunlu iş insanları katıldı. İş dünyası temsilcilerine “Hatay Yeniden” vizyonunu anlatan Nusret Cömert, “Belediye başkanlığı dönemimde, seferberlik anlayışıyla, iş insanlarımızla sıkı bir iş birliği içinde çalışacağım.” dedi.

“İskenderun’daki küçük işletmeler ve ticaret erbabı çok büyük sıkıntılar içinde”
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, ilçenin ekonomisi ve ticaret hayatına dair bilgiler aktardı. İskenderun özelinde yaşanan sorunları, beklentileri ve talepleri dile getirdi. Başkan Yılmaz, Suriye’de savaşın patlak vermesi, pandemi olumsuzlukları, orman yangınları ve son olarak deprem felaketinin yarattığı büyük tahribatla İskenderun’daki KOBİ ölçeğindeki işletmelerin ve ticaret erbabının çok büyük sıkıntılar içinde ayakta kalma mücadelesi verdiğini anlattı. Daha sonra yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri söz alarak, sorunların çözümüne dönük düşüncelerini paylaştı.

“Seferberlik anlayışıyla harekete geçtim, siyasi sorumluluk üstlendim”
İTSO yöneticilerini dikkatle dinleyen İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert, 10 nesildir hem anne hem baba tarafından Hataylı olduğunu belirterek, şunları söyledi: “İskenderun coğrafi konumu, tarımı, tarıma dayalı sanayisi, demir-çelik endüstrisi, lojistik altyapısı, nitelikli iş gücü kapasitesi ve zengin turizm potansiyeliyle Türkiye ekonomisi için stratejik bir öneme sahip. Depremin yıktığı Hatay’ın yeniden inşası, İskenderun’un derin yaralarının sarılması için tarihi bir noktaya gelindi. Şehrimizin ayağa kalkması için seferberlik anlayışıyla hareket ederek siyasi sorumluluk üstlendim. Hataylı hemşehrilerimin teveccühüyle seçimi kazanıp, iş insanlarımızla sıkı bir iş birliği içinde, kentin tüm dinamiklerinin fikirlerini önem vererek Hatay’ı tarihi ve kültürel dokuyu koruyarak, modern, uygar ve yaşanabilir bir şehir olarak inşa etmeye kararlıyım. Bunu başarmak için yerel, ulusal ve uluslararası kaynakları değerlendireceğim. Öncelikle birleştirici ve kaynaştırıcı bir anlayışla “Hatay Yeniden” vizyonunu oluşturdum. Hatay’ı bir proje olarak görüyorum. Aynı şekilde İskenderun’u… Kimseyle kavga etmeyeceğim, siyaset yapmayacağım. Koordinatör olacağım.”

Yılmaz: Vizyonunuz Hatay için ayrı bir avantaj
Nusret Cömert’in vizyonunu anlatmasının ardından söz alan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz “13 yıldır buradayım. Hemen hemen 3 yılda bir seçim oluyor. Sizin iş dünyasından geliyor olmanız, vizyonunuz Hatay için ayrı bir avantaj. İşin finans tarafını anlattınız zaten. İnşallah böyle bir fırsatı yakaladığınızda Hatay için, İskenderun için çok şeyler yapabileceğiniz kanaati oluştu.” diyerek Nusret Cömert’e başarılar diledi.

Önceki İçerikNAZMİ CEYLAN’DAN İSKENDERUN ALPEREN OCAKLARI BAŞKANLIĞI’NA ZİYARET
Sonraki İçerikİKİ MEHMETLE HİZMETLERDE TARİH YAZACAĞIZ