Şehit Başçavuş Ferhat Gedik, Mezarı Başında Anıldı

Trabzon’un Maçka ilçesinde, 11 Ağustos 2017 tarihinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada, 15 yaşındaki Eren Bülbül’ü korumak isterken şehit düşen Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik, şehadetinin 8. yılında memleketi Hatay’ın İskenderun ilçesindeki kabri başında dualarla anıldı.

Anma programına şehidin annesi Hatice Gedik, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar, şehidin İskenderun’daki mezarını ziyaret ederek Kur’an-ı Kerim okudu, dua etti ve mezarına çiçek bıraktı.

Anne Hatice Gedik, aradan geçen 8 yıla rağmen acısının ilk günkü kadar taze olduğunu belirterek, vatandaşların gösterdiği vefadan dolayı teşekkür ederek “Oğlumun yokluğu her gün içimi yakıyor ama onun gibi bir evladım olduğu için gururluyum. Bu tür anma programları bizim için çok kıymetli” dedi.

Protokol de Anma Programındaydı

Anma törenine, İskenderun Kaymakamı Muhammet Önderİlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneşİlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Açık ve Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanı Yarbay Onur Emir de katıldı. Protokol üyeleri, şehidin mezarı başında dua ederek, Anne Hatice Gedik’in yanında yer alarak ailesine sabır ve başsağlığı dileklerini iletti.

ŞEHİDİN RUHUNA MEVLİD-İ ŞERİF

Ayrıca Mezarı başında düzenlenen anma programının ardından Şehidin annesi Hatice Gedik’in evinin önünde de Mevlit-i şerif okutuldu. Aile yakınları, protokol üyeleri, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Akyürekoğlu da programa katıldı.

 

Şehit Ferhat Gedik, Türkiye’nin gönlünde kahraman Eren Bülbül ile birlikte unutulmaz isimler arasında yer almaya devam ediyor.

Önceki İçerikKaymakam Eroğlu’ndan ATSİAD’a Ziyaret